Hvilke blomster skal vi velge?

Hva som er «vanlig» med valg av blomster til begravelse er ofte kulturbestemt. Og «vanlig» er ikke så viktig. Det som er viktig er at det føles riktig for familien og de nærmeste. Tar du utgangspunkt i avdøde, så har du sikkert noe du vil formidle. Var personen fargerik, sterk, engasjert, kjærlig, osv. Dersom det var en glad person med et lett sinn, så kan lyse, lette blomster være mer aktuelt en et dramatisk utrykk.  

Båredekorasjonen:

En kistedekor er stort sett det sentrale når det dekoreres til begravelse. Den skal passe til kisten og kapellet, foruten at blomstene gjerne også skal utrykke en stemning og være noe avdøde kunne relatere seg til.

Krans:

Symboliserer ingen begynnelse og ingen ende. Den har også en overført symbolikk til gifteringen. Kjærligheten som utholder alt og tåler alt. Et vakkert og flott farvel fra de voksne. 

Hjerte:

Er et symbol som ofte blir brukt fra yngre barn, tantebarn og barnebarn.  Selvsagt kan du velge hjerte fra voksne også. Det er noe i situasjonen som kan hjelpe deg til å gjøre et fint valg. Ingen valg er feil. Har du lagt hjertet i valget ditt, er det umulig å bli kritisert for det.

Tekst på kort til kondolanse

Blomster er følelser. Blomster har et eget språk, da slipper du å si så mye. Noen enkle ord og blomster formidler det du ønsker å si. Det kan være så enkelt som: Jeg tenker på deg. Ord som varmer og som gir en følelse av at en ikke er helt alene.

Tekst på Kort og sløyfebånd

Kortene til blomstene som leveres til begravelsen tar byrået vare på og pårørende får disse med seg hjem etter begravelsen. Tekst på sløyfe blir ofte lest opp i løpet av seremonien. Men dersom det er veldig mange sløyfer, blir ikke alle sløyfer lest opp.  

Noen forslag til tekst på kort:

  • Vi tenker på deg/dere
  • Vår dypeste medfølelse
  • En fantastisk person har forlatt oss. Vi tenker på deg/dere
  •  

Noen forslag til tekst på sløyfe:

- Du vil alltid være i våre hjerter

- Takk for alt

- Elsket og savnet

- En siste hilsen

- Hvil i fred

- Takk for gode minner

- Takk for alle gode år

Her er et lite utvalg med bilder av hjerte og krans til begravelse - Dersom du ønkser noen av disse kan ta kontakt med oss på
T: 38 02 24 43 eller mail  kaktus@blomsterdekor.no. Henvis gjerne til bilde.
Vi legger ut flere bilder etter hvert.
Se også utvalg av blomster til begravelse her.