Hvilke blomster skal vi velge?

Hva som er «vanlig» med valg av blomster til begravelse er ofte kulturbestemt. Og «vanlig» er ikke så viktig. Det som er viktig er at det føles riktig for familien og de nærmeste. Tar du utgangspunkt i avdøde, så har du sikkert noe du vil formidle. Var personen fargerik, sterk, engasjert, kjærlig, osv. Dersom det var en glad person med et lett sinn, så kan lyse, lette blomster være mer aktuelt en et dramatisk utrykk. Farger på blomstene er også ofte valgt med bakgrunn i avdødes interresser og favorittfarger de brukte mye.

Båredekorasjon:
En kistedekor er stort sett det sentrale når det dekoreres til begravelse. Den skal passe til kisten og kapellet, foruten at blomstene gjerne også skal utrykke en stemning og være noe avdøde kan relateres seg til.

Krans:
Symboliserer ingen begynnelse og ingen ende. Den har også en overført symbolikk til gifteringen. Kjærligheten som utholder alt og tåler alt. Et vakkert og flott farvel fra de voksne. 

Hjerte:
Er et symbol som ofte blir brukt fra yngre barn, tantebarn og barnebarn. Selvsagt kan du velge hjerte fra voksne også. Det er noe i situasjonen som kan hjelpe deg til å gjøre et fint valg. Ingen valg er feil. Har du lagt hjertet i valget ditt, er det umulig å bli kritisert for det.

Bårebukett: 
Bårebuketten er en litt mindre utgave av bårdekorasjonen og bestilles ofte av slekt og venner. Bårebuketten blir liggende langst med midtgangen inne i kirken. 

Hva skjer med blomstene etter seremonien

Alle blomstene i kirken blir levert ut til de pårørende og andre som er kommet til seremonien. Disse blomstene bærer hver enkelt med seg til gravlunden og legger de på kisten når presten gir signaler for det. Ved bisettelse legges blomstene på kisten i begravelsesbyråets bil. Dersom det er mange blomster, kan de nærmeste pårørende ta vare på noen av dem. Kranser, bårebuketter osv kan da legges på avdødes familiers grav. 

Hva skal en skrive ?
Blomster er følelser. Blomster har et eget språk, da slipper du å si så mye. Noen enkle ord og blomster formidler det du ønsker å si. Det kan være så enkelt som: "Jeg tenker på deg" eller "takk for gode minner" se forslag til tekst på kort og sløyfe til begravelse lenger nede i artikkelen. 

Kort og sløyfebånd
Kortene til blomstene som leveres til begravelsen tar byrået vare på og pårørende får disse med seg hjem etter begravelsen. Tekst på sløyfe blir ofte lest opp i løpet av seremonien. Men dersom det er veldig mange sløyfer, er det noen ganger at ikke alle sløyfer blir lest opp. 

Noen forslag til tekst på kort:

- Vi tenker på deg/dere
- Vår dypeste medfølelse
- En fantastisk person har forlatt oss.
- Vi tenker på deg/dere


Noen forslag til tekst på sløyfe:

- Du vil alltid være i våre hjerter
- Takk for alt
- Elsket og savnet
- En siste hilsen
- Hvil i fred
- Takk for gode minner
- Takk for alle gode år
- Ditt smil og din godhet vil alltid bli husket

MENY I NETTBUTIKKEN:  Bestille blomster til begravelse

Her er et lite utvalg med bilder av hjerte og krans til begravelse.
Dersom du ønsker å bestille noen av disse produktene, eller har spesielle ønsker kan du ta kontakt med oss: 

T: 38 02 24 43 eller mail  kaktus@blomsterdekor.no.

Se også utvalg av blomster til begravelse her.